Stanovanjska hiša FO
Naročnik:
zasebni
Leto izdelave:
2004
Tip projekta:
arhitekturni projekti
 

Stanovanjski objekt je lociran v neposredni bližini reke Savinje in mestnega parka v Celju. Hiša je zasnovana kot družinski wellnes  na teakovem piedestalu, ki metaforizira življenje na barki.

Namembnost objekta je stanovanjsko poslovni objekt. Stanovanjski in poslovni del imata skupni vhod ter skupno vertikalno komunikacijo. Objekt je zasnovan v obliki pravokotnika z zunanjimi izmerami 12.48 m x 7.48 m. Objekt ima klet, pritličje ter mansardo. Klet se zaradi pogojev v zazidalnem načrtu nahaja na koti terena. V vseh etažah je objekt funkcionalno razdeljen na severni ožji pas, kjer se nahajajo pomožni in servisni prostori ter na južni širši pas kjer so bivalni oziroma poslovni prostori. Vhod v objekt je iz severne strani skozi servisni del. Stopnišče je v vseh etažah ločeno in tako omogoča ustrezno ločitev poslovnega dela od stanovanjskega, vhod pa je skupen.

V kleti se v servisnem pasu nahaja vhodna avla s stopniščem, letna kuhinja in shramba, kolesarnica ter prostor za psa. V južnem bivalnem delu pa je velika terasa, ki jo delno nadkriva objekt delno pa je na prostem. Terasa je v celoti lesena iz teak lesa.

V pritličju se v servisnem delu nahaja stopnišče, soba, in kuhinja. V južnem bivalnem delu pa je velika dnevna soba z jedilnico. Ločeni WC v katerega je dostop s stopnišča, se uporablja za poslovne dejavnosti.

V mansardi se v servisnem delu nahaja stopnišče, predprostor z garderobo ter kopalnica. V širšem delu pa sta dve pisarni za poslovno dejavnost in spalnica. Dvokapna streha brez napuščev ima naklon 30 stopinj.

Izdelava:
Spletni studio Inframe
Copyright © 2007, Urbanisti d.o.o.