top of page

Jesenska joga v Planici

Jesen je čas spravila pridelkov in postopnega umirjanja narave. Tudi naša tedenska joga se je utirila v tak naravni ritem, postaja del naših urnikov in pomemben čas, ki si ga vzamemo zase.

Od jeseni se bomo poslovili in se počasi umirili na prihajajočem vikendu joge v Planici. V Hotelu Planica, v neposredni bližini na novo prenovljenega nordijskega centra, ki je diskretno umaknjen v gozd, oblikovan z naravnimi materiali in nudi odlično zdravo hrano, se srečamo v petek, 23.11.2018 popoldan. V objemu Julijskih Alp, na tromeji med Italijo, Avstrijo in Slovenijo in v zavetju dvatisočakov, Ponc, Mojstrovke, Travnika in najlepše Slovenske gore – Jalovca, bomo umirili svoj um in pripravili telo na prihajajočo zimo.


Skupno druženje z jogo je namenjeno vadečim in začetnikom, nekateri od teh bomo nastanjeni v Hotelu, domačini pa so vabljeni na posamezne vadbe. Podroben urnik vadbe je poslan na naslove prijavljenih, najbolj intenzivno pa se bomo družili v petek, 23.11., od 17.00 do 18.30, v soboto, 24.11., od 10.00 do 12.00 in v nedeljo, 25.11., od 10.00 do 12.00.


Glede na vremensko napoved nas bo spremljal dež, v petek nas bo pričakala polna luna, tako da bodo dani dobri pogoji, da se obrnemo vase in poiščemo mir v sebi ter se tako kot narava počasi pripravimo na prihajajoče zimske dni. Naj se barvita jesen zaključi z meditativno prakso in prisotnostjo v vsakem trenutku, morda pa nas zima dohiti s snegom prav v Planici.


Vabljeni na Gorenjsko.

Fotografije (posnete na Ciprniku, 1745 m, septembra 2018):

Gorazd Furman Oman

bottom of page